Relationship Sucks. Really?

Image

Hi and good morning all! 

Tiba tiba pagi ni rasa macam nak tulis something sebab mata dah tak boleh nak tidur setelah bergelak ketawa dekat whatsapp pada pukul 4.00 pagi.Tengok buku physio kejap lepas tu rasa macam nak buat benda lain la pulak. Tengok je nii bukan baca. Ish ish.

Tajuk entry ni kemain kan. Relationship sucks. Really? Haha Anyway, i think its a common topic among us right now especially those who are 20’s. This is just a question, not a statement. So of course jawapannya akan berbeza mengikut setiap orang. Haaa

Relationship ni besar skopnye. Kawan, kawan baik, couple or even teman tapi mesra ni semua relationship. Tapi biasanya kalau kita sebut relationship ni semua orang akan fikir pasal couple kan. 

Arwah Steve Job pernah berkata:

If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on.

Ishh ni yang bermotivasi nak cari someone ni. HAHA Tapi sebenarnya benda ni bukan semudah yang disangka. Sebab, sangat susah sebenarnya nak cari orang yang membuatkan kita rasa berkenan. Apa kata orang. ” there’s lot of people around you, but very few that can knock and open your heart”. Wahh giteww. Mungkin kita rasa orang tu da bagus: hensem, pandai, kaya, kelakar, macam macamlah tapi nak cari orang yang boleh buat kita rasa : “yes, this is the man” sangat susah actually. Helloooo perfection does not necessarily makes others fall in love with you although it can be one of many factors. I think.

Image

Ha cuba teka ni apa uolls. Cinta muka buku ke apa? Nak kata cinta buku, hati tu pun macam dah retak sepuluh ribu dah. Takpelah, kita assume tu cinta facebook. Cinta facebook pun ada jugak uolls. Sejauh mana hubungan type ni boleh kekal  wallahualam , ataupun sekadar mengarut saja pun wallahualam.

Image

 

I kinda wanna be more than friends. Wahhh ! HAHA  Mungkin some people might get annoyed dengan orang yang selalu cakap pasal cinta ni walaupun mereka memang wajar rasa macamtu hewhew tapi pada usia macam ni memang tak boleh lari dri fikir atau terfikir pasal benda ni. Setuju tak? #wekwekwek

Like for me personally, I think I dont have luck in love. Yes, I strongly feel so! Im not sure if this is not the right time or the man i met is not the right guy yet or whatsoever, I just feel that I dont have LUCK in LOVE. Tragic much huh?Don’t worry, I will not die without love.  But of course I always dream of a prince charming to come and propose me. Eww gelinye ! HAHA 

Tapi Prince William dah kawen dengan Kate… ;( 

Image

 

Kate tolong move sikit boleh tak. Huuhhh -.-

HAHA of course I’m not looking for a guy like Prince William. He’s too perfect. 

Anyway, I want to be one of them below 😀

Image

 

Tak sabarnya nak grad walaupun baru first year. Semoga Allah mempermudahkan urusan sepanjang dekat sini. Amiin. Yeah!!

Lastly, I think its good to know others very well before we get into a serious relationship. Cuma masing masing kena faham fahamla yang sebenarnya ada something antara diorang tu. Well, I personally think that its better to feel free rather than be much bounded too something or someone. But of course everything is with limit. 

Okay, dah penat menulis. Next time pulak sambung. Yeah !

           Oh, the joys of having a gamer boyfriend

I have been IGNORED ALL DAY because he decided to play Dragon Age: Awakening the whole time.   

HAHAHA

 

“Girl:  I’d rather die than stay away from you

 Boy: He needs to sort out his priorities”

Image

 

 

” You think you need in a relationship now but actually you dont need

   one to be happy “

 

Lastly, ” Segunung kasih sayang tidak akan  mampu membeli sepinggan nasi” . *Tibe tibe HAHA

 

Image

In front of Boole’s Library Jan 2013.

 

 

Advertisements

Tagged:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: