Top 5 Reasons Why You Should Date A Doctor! *Flirty Much Huh

Image

So here you go!

1) You can get full medical consultation. They can recommend you what food to eat to gain weigth Or to lose weight. Of course it’s for free! Yeah you can save your money ūüėÄ

Image

Gambar tak menahan kan HAHA

2) Doctors are well trained to listen, so perfect! Of course you want someone who can be a good listener rite ?

Image

Haha last last dapat doctor yang jenis macam ni. Arghhh kau diam boleh tak? Aku bosan dengar  masalah kau. Kat klinik kena dgr masalah patient, ni masalh bini pulak. WAKAKA

3) They know what you feel..or they just pretend to ? Haa doctor kan ditrain untuk kononnye memahami masalah pesakit, so kita assume mereka ni sangat memahami la. Well Understanding is one of important quality I think for a relationship to last longer.

4) Can you imagine introducing a doctor to your mom. Mom, this is Dr bla bla bla. Of course lah mak pun mudah je terima tak kisahlah muka macam Johny Lever ke, redha dan terima je niiiii . Erkk Tiba tiba ngeri pulak.

5) They can give you the gift of “missing them”because they are always at work. Awhhh :”) Tapi kalau selalu rindu pun terseksa jugak kan. Ye dok?

Image

Hee. Tolong jangan muntah sekarang pliss. HAHA

Thats all ! This is just random thought. Tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. Tak mampuu nak dapat doktor T_T. Enjoy the video ! ūüėÄ

Virus Japan And Korea (^_^)

Hello olls..

Entah kenapa sejak dari pagi tadi lagi duk berangan rasa nak pergi Japan and Korea. Arghhh!!¬†Bila teringat Korea maka terimbaulah drama “Autumn In My Heart”.Image

Sedih uolls cerita tu. Sebenarnya, suka tengok hero dengan heroin dye tu. Won Bin dengan Song Hye Kyo hew hew.

Image

Cantiknye O_o

Maka mulalah berangan:

Image

Nak pakai macam ni nanti kalau pergi sana!

Image

Nak baju macam ni jugak!

Image

Image

Nak posing macam ni macam ni nanti ! Walaupun ofkos gambar akan jadi buruk sebab diri sendiri dalam pic bukan Song Hye Kyo. Sobs HAHA

Image

Macamni xboleh la kan. HUUUUHUUU Amboihhh!

Image

Nak naik basikal jugak nanti!

Lepastu tengok pulak gambar dekat Jepun.

Image

Tapi kalau pegi time summer memang mimpi jelah nak tgok bunga sakura ni HUKHUK

Image

Picture tells better than words. T_T

Image

     Tapi kalau pegi time summer ada harapan tuk tengok bunga matahari banyak banyak.                            Gambar di dekat Zama city di Kanagawa. Aku pun tak tahu kat mana tu.

Image

Tak habis habis lagi niii

Image

                                                              Ngeh ngeh.

Image

Time ni nampak happy. Tapi drama ni sedih sebenarnya uolls. :”( *Over!

Haa kan dah cakap aku ni banyak berangan. HUHUK, Semoga impianku tercapai suatu hari nanti. Ameen!

Image

Hee. Sincerely, Juju. 26/1/2015

Relationship Sucks. Really?

Image

Hi and good morning all! 

Tiba tiba pagi ni rasa macam nak tulis something sebab mata dah tak boleh nak tidur setelah bergelak ketawa dekat whatsapp pada pukul 4.00 pagi.Tengok buku physio kejap lepas tu rasa macam nak buat benda lain la pulak. Tengok je nii bukan baca. Ish ish.

Tajuk entry ni kemain kan. Relationship sucks. Really? Haha Anyway, i think its a common topic among us right now especially those who are 20’s. This is just a question, not a statement. So of course jawapannya akan berbeza mengikut setiap orang. Haaa

Relationship ni besar skopnye. Kawan, kawan baik, couple or even teman tapi mesra ni semua relationship. Tapi biasanya kalau kita sebut relationship ni semua orang akan fikir pasal couple kan. 

Arwah Steve Job pernah berkata:

If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on.

Ishh ni yang bermotivasi nak cari someone ni. HAHA Tapi sebenarnya benda ni bukan semudah yang disangka. Sebab, sangat susah sebenarnya nak cari orang yang membuatkan kita rasa berkenan. Apa kata orang. ” there’s lot of people around you, but very few that can knock and open your heart”. Wahh giteww. Mungkin kita rasa orang tu da bagus: hensem, pandai, kaya, kelakar, macam macamlah tapi nak cari orang yang boleh buat kita rasa : “yes, this is the man” sangat susah actually. Helloooo perfection does not necessarily makes others fall in love with you although it can be one of many factors. I think.

Image

Ha cuba teka ni apa uolls. Cinta muka buku ke apa? Nak kata cinta buku, hati tu pun macam dah retak sepuluh ribu dah. Takpelah, kita assume tu cinta facebook. Cinta facebook pun ada jugak uolls. Sejauh mana hubungan type ni boleh kekal  wallahualam , ataupun sekadar mengarut saja pun wallahualam.

Image

 

I kinda wanna be more than friends. Wahhh ! HAHA  Mungkin some people might get annoyed dengan orang yang selalu cakap pasal cinta ni walaupun mereka memang wajar rasa macamtu hewhew tapi pada usia macam ni memang tak boleh lari dri fikir atau terfikir pasal benda ni. Setuju tak? #wekwekwek

Like for me personally, I think I dont have luck in love. Yes, I strongly feel so! Im not sure if this is not the right time or the man i met is not the right guy yet or whatsoever, I just feel that I dont have LUCK in LOVE. Tragic much huh?Don’t worry, I will not die without love. ¬†But of course I always dream of a prince charming to come and propose me. Eww gelinye ! HAHA¬†

Tapi Prince William dah kawen dengan Kate… ;(¬†

Image

 

Kate tolong move sikit boleh tak. Huuhhh -.-

HAHA of course I’m not looking for a guy like Prince William. He’s too perfect.¬†

Anyway, I want to be one of them below ūüėÄ

Image

 

Tak sabarnya nak grad walaupun baru first year. Semoga Allah mempermudahkan urusan sepanjang dekat sini. Amiin. Yeah!!

Lastly, I think its good to know others very well before we get into a serious relationship. Cuma masing masing kena faham fahamla yang sebenarnya ada something antara diorang tu. Well, I personally think that its better to feel free rather than be much bounded too something or someone. But of course everything is with limit. 

Okay, dah penat menulis. Next time pulak sambung. Yeah !

           Oh, the joys of having a gamer boyfriend

I have been IGNORED ALL DAY because he decided to play Dragon Age: Awakening the whole time.   

HAHAHA

 

“Girl: ¬†I’d rather die than stay away from you

¬†Boy: He needs to sort out his priorities”

Image

 

 

” You think you need in a relationship now but actually you dont need

¬† ¬†one to be happy “

 

Lastly, ” Segunung kasih sayang tidak akan ¬†mampu membeli sepinggan nasi” . *Tibe tibe HAHA

 

Image

In front of Boole’s Library Jan 2013.

 

 

Life is Food. Food is Life. And sometimes food is alive

OMG. I loveee food ! These are some foods that caught my mind right now.

Image

Cekodok Ikan Bilis

Image

Nasi Goreng Kampung

Image

Red Velvet

ImageOnde Onde

OMG Do you think you will ever fall in love with this guy. He’s UNIQUE anyway. TOO UNIQUE i would say, if you get what I mean Haha

I know this video from my roomate. Thanks Biha for sharing haha. The guy in this video claims himself as babyyy! Awhhh so cute.PELEASEEEE,,, its no longer cute kalau dah buat suara wekkkk wekkkkkk. Baby bukan bunyi macam tu. Huhuh He likes to wear diapers and he lovessssss to be treated like a baby. OMG! What interesting is that he have a girlfriend and her girlfriend acts as if she is his mom. Tapi yang lawaknye dye siap tanya Dr Phil ” Dr Phil, how do I get this way? I dont find it unhealthy, but is it? . Can u help me understand this and tell me where it come from?” Haha Anyway, I appreciate the diversity of human’s behaviour. I think. :p HAHA

Why WordPress Out of Sudden?

Image

 

I guess I have so many dreams that sometimes I dont even feel I am in a real world. Got it? Haha

 

Haha kenapa tiba tiba muncul idea nak berwordpress ni? Ni semua gara gara fanatic dengan isteri Dr Sheikh Muszaphar, Dr Halina. I really admire her. Dr Halina is a very caring mother and yet successful woman I ever encounter. Mampu tengok dalam blog dye je, twitter dye, lepastu puji.. untunglaaa dapat Dr Sheikh, cantiknye, dahla ada Bella yang pandai, comel pulak tu. Haha how I wish I can meet her one day ! Kadang kadang tu terfikir jugak macam mana dye boleh seimbangkan antara kerjaya and rumahtangga. Being a doctor is NEVER easy man! And that is one reason why I have wordpress now.

Another reason is.. to get rid of stress and all. Being a Pharmacy student is not as easy as other people see. With challenging labs practicals, long lectures and stuffs, of course you will not say you are OK at all times. There must be times when you get stress, frustrated and all. Anyway,I guess all fields are of almost same difficulty level and so, Zulaikha, you shud stop complaining !